تنظیم مشعل :

تنظیم مشعل

با توجه به افزایش قیمت روزافزون حاملهای انرژی و به تبع آن افزایش هزینه ها برای بهره برداران از دیگهابویلرهاکوره ها ( مسکونی – تجاری و صنعتی ) همواره یکی از اولویتهای کارفرمایان،تنظیم شعله مشعل مطابق با شرایط استاندارد و راندمان بالا مد نظر میباشد.تصور بفرمائید یک مشعل به ظرفیت 1/000/000 کیلوکالری در ساعت دارید. مصرف گاز شما حدودا 100 مترمکعب در ساعت خواهد بود. اگر مشعل شما هر روز 16 ساعت و در سال 300 روز کاری روشن باشد و هزینه هرمترمکعب گاز را حدود 150 تومان لحاظ بفرمائید، شما میبایست در سال چیزی حدود 72/000/000 تومان هزینه گاز پرداخت فرمائید .

تصور بفرمائید با تنظیم مشعل و تنظیم شعله مشعل های گازی توسط پرسنل مجرب حداقل بتوانید حدود 10 درصد راندمان را افزایش داده و هزینه های خود را کاهش دهید. دراینصورت موفق شده اید که حدود 7/000/000 تومان در سال و فقط برای یک مشعل کاهش هزینه بدهید!!

فیلم آموزشی آنالیز محصولات احتراق و افزایش راندمان مشعل 

   

بررسی و تحلیل نمودار ها :

لطفا به نمودار روبرو توجه بفرمائید. این نمودارها در نوع خود بسیار با ارزش بوده و ماحصل ساعتها کار و تلاش متخصصین در پیشرفته ترین آزمایشگاههای احتراق بوده است. در این نمودار میتوانید تاثیر تغییرات مقدار هوای اضافی EXCESS AIR بر روی محصولات احتراق خروجی از دودکش را ببینید .

هوای اضافی مشعل

عموما مقدار اکسیژن در دودکش در شرایط استاندارد میبایست حدود 3 الی 5 درصد و مقدار دی اکسید کربن در دودکش در شرایط استاندارد حدود 11 درصد باشد .

با توجه به نمودار روبرو زمانیکه مقدار هوای اضافی افزایش پیدا میکند، درصد اکسیژن خروجی از دودکش افزایش و درصد دی اکسید کربن خروجی از دودکش کاهش پیدا میکند و این یعنی اتلاف شدید انرژی ! شاید بپرسید مقدار هوای اضافی چه ارتباطی با اتلاف انرژی و افزایش مصرف سوخت دارد ؟ پیشنهاد میکنیم نگاهی به نمودار زیر بیاندازید .

راندمان مشعل
دمای شعله

وجود هوای اضافی یعنی حضور هوای مازاد در پروسه احتراق که اکسیژن آن در پروسه احتراق، هیچ واکنشی نداده و از سمت دیگر پروسه بصورت شکل اولیه خود خارج میشود . تنها کاری که هوای اضافی انجام میدهد این است که حرارت شعله را گرفته و با خود از دودکش خارج میکند و این یعنی همان اتلاف انرژی و افزایش مصرف سوخت .

در نمودار بالا این مسئله بوضوح قابل ملاحظه است . با افزایش درصد هوای اضافی و دمای شعله یکدفعه کاهش چند صد درجه ای پیدا میکند . برای مثال اگر دمای محصولات احتراق در شرایط استاندارد حدود 3200 درجه فارنهایت میباشد، درصورتیکه هوای اضافی را به حدود 200 درصد برسانیم، دمای شعله نصف شده و به حدود 1600 درجه فارنهایت کاهش خواهد یافت .به عبارت دیگر شما سوخت استاندارد مصرف میکنید ولی دمای مشعل شما بالا نمیرود !

[irp posts=”4560″ name=”نوسازی و بهینه سازی تابلو برق”]

شاید این سئوال برای شما ایجاد شود که چگونه این اتفاق می افتد؟ تصور بفرمائید دمپر هوای مشعل شما بیش از اندازه باز است و یا اینکه فشار گاز شما پائین است . در هر دو حالت امکان بروز شرایط ذکر شده وجود خواهد داشت .

مشعل ریلوتنظیم مشعل- تعمیر مشعل- کاهش مصرف مشعل موتورخانه

11 دیدگاه

  • سلام یه سوالی داشتم و اونم اینکه شعله مشعل دیگ بخار ما به انتهای بویلر خیلی برخورد داره حتی وقتی دریچه عقب بازدید شعله را میزنم کنار از دریچه شعله تا ۱۰ سانت به بیرون میزنه چطور میشه گاز را کم کرد که شعله تا انتها نرسه از رگلاتور گاز تا جایی که راه داشت کم کردم از شیر پروانه ای ورودی گاز به مشعل هم کم کردم اما بازم یکم زیاد هست میشه راهنمایی کنید

    • سلام و عرض ادب
      لطفا توجه داشته باشید :

      ⛔️برخورد شعله با دیواره بویلر ممنوع است چه برسد به خروج ۱۰ سانتیمتری شعله از بویلر به بیرون

      جهت کاهش طول شعله چند راه وجود دارد :

      ۱- کاهش مقدار فشار گاز از طریق رگولاتور خط گاز
      ۲- کاهش دبی گاز از طریق تنظیم شیر برقی های گاز
      ۳- افزایش دبی هوا از طریق دمپر موتور

      ‼️ توجه توجه :
      پیشنهاد میگردد درخصوص موارد مشابه حتما به متخصصین مجرب مراجعه نموده و از سعی و خطا جدا خود داری فرمایید .

  • سلام به همه اساتید
    سوالی داشتم
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    یک مشعل پارس مشعل که روی دیگ چدنی نصب شده است،به گفته چند کارشناس،مشعل نسبت به دیگ بزرگ در نظر گرفته شده است.
    در حالت شعله بلند انتهای شعله به پره آخر آسیب میرساند.
    آیا راهکاری وجود دارد که بدون کم کردن طول شعله بتوان آنرا کنترل نمود؟
    به نظرم اگر طول شعله کوتاه شود ،دیگ جوابگوی چیلر جذبی موجود نخواهد بود.
    با تشکر

    • سلام
      لطفا جهت بررسی دقیقتر پیشنهاد میکنم تصاویر پلاک دیگ و مشعل را برای کارشناسان ما ارسال بفرمائید .

    • سلام
      بدلیل سرد و گرم هوا شدن طی فصول سال، دانسیته هوا نیز تغییر مینماید . این در حالیستکه دور فن ثابت میباشد. لذا دبی هوا تغیر خواهد نمود . لذا تنظیمات فصلی مشعلها یک ضرورت است .

  • سلام ، لطفا طریق تنظیم کردن مشعل گازی که سوخت را خام نسوزاند را میفرمایید؟

    • سلام و عرض ادب
      احتراما سوال مطرح شده خیلی کلی است و شاید با توجه به شرایط کاری مختلف نیاز به ساعتها بحث و پاسخ داشته باشد . علی ایحال بصورت کلی توجه داشته باشید که بازاء هر متر مکعب گاز طبیعی حدود ۱۰ متر مکعب ( مطابق با محاسبات بر روی کاغذ ) جهت حصول احتراق کامل هوا نیاز خواهیم داشت . اما در عمل چیزی در حدود ۱۵ درصد هوا بیشتر از هوای اشاره شده جهت حصول احتراق کامل نیاز میباشد . تنظیم نسبت سوخت و هوا عمدتا از طریق تغییر فشار و دبی خط گاز از طریق رگولاتور و شیر برقی ها و… . تغییر دبی هوا از طریق تغییر وضعیت دمپر هوا اتفاق میفتد .

  • با سلام. دلیل پس زدن شعله یا عقب زدن شعله از داخل کوره دیگ و دود کردن و داغ شدن بدنه درب بویلر و مشعل و بعدش الارم زدن و خاموش شدن مشعل .در بویلر های با مشعل گازسوز چیه لطفا راهنمایی کنید؟

  • با سلام و عرض ادب
    کاتالوگ یا نحوه تنظیم دمپر بویلر اخگر گاز را می خاستم ( مشعل در زمان تغییر وضعیت از HI به LOW از سرویس خارج میشود)

  • سلام وعرض ادب در مورد تنظیم بادامک ها رنج موتور دمپر برگر یک توضیح بدهی یا مقاله معرفی کنید ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.