کاهش مصرف سوخت مشعل موتورخانه :
- از مقدار مصرف استاندارد سوخت مشعل و بویلر و کوره مجموعه خود مطلع هستید؟
- احساس میکنید مصرف گاز شما بالا است ؟
- تاکنون جهت شفاف شدن موضوع و پایان بخشی به تردیدهای خود چه کاری انجام داده اید ؟
- آیا تاکنون جهت تنظیم مصرف سوخت مشعل و بویلر مجموعه خود اقدام کرده اید ؟
- آیا باور میکنید تنها با تنظیمات ابتدایی ممکن است مصرف سوخت شما 15 درصد کاهش پیدا کند ؟
- آیا تاکنون مصرف گاز موتورخانه ملک خود را در یک سال گذشته بصورت نمودار بررسی نموده اید تا پیک های مصرف را پیدا کرده و علت افزایش مصرف را مشخص کنید ؟
کاهش قبض گاز موتورخانه :
پیشنهاد میکنیم باتفاق نمودار مقابل را بررسی کنیم تا کمی موضوع برای شما نیز شفاف تر شود . احتراق استویکیومتریک در واقع همان احتراق تئوریک است و مقدار هوای اضافی در آن صفر لحاظ میگردد. اما در عمل و جهت حصول احتراق ایده آل نیاز به مقدار کمی هوای اضافی نیز داریم . این مقدار هوای اضافی باید به اندازه ای باشد که در محصولات احتراق و دودکش نهایتا 3 الی 5 درصد اکسیژن داشته باشیم .
مطابق نمودار مقابل زمانیکه مقدار هوای اضافی ( که در نمودار اکسیژن است ) افزایش پیدا میکند، راندمان احتراق و به عبارتی راندمان مشعل شروع به کاهش خواهد کرد .
حال اگر مقدار هوا ( دریچه هوا ) را خیلی کم کنیم و یا مقدار سوخت ( دبی و فشار سوخت ) را افزایش دهیم، مجددا مطابق با شکل مقابل شاهد کاهش راندمان احتراق و کاهش راندمان مشعل خواهیم بود که حتی در بازه ای شاهد افزایش زیاد مقدار گاز مونوکسید کربن خواهیم بود که بسیار خطرناک و کشنده هم میباشد .
در نمودار مقابل محدوده بهترین راندمان مشعل با رنگ زرد و خاکستری مشخص شده است . شاید حالا موافق باشید که تنظیم مشعل و حصول بهترین راندمان بصورت چشمی و توسط افراد غیر متخصص و بدون ابزار دقیق قطعا قابل حصول نخواهد بود .
اگر موافق باشید موضوع را کمی عملی تر با هم بررسی کنیم . منحنی مصرف گاز یک مجتمع مسکونی با تعداد 9 واحد ( هر واحد 380 متر مربع ) – دارای استخر – سالن اجتماعات و … واقع در شمال شهر تهران، توسط همکاران ما ظرف مدت معینی مونیتور و پایش شده است .
شاید در نگاه اول مبلغ پرداختی شما را دچار ابهام کند . ولی براساس تجهیزات نصب شده در موتورخانه و امکانات مورد نیاز بهره برداران این مصرف غیر طبیعی نبود .
با در نظر گرفتن کلیه امکانات ساختمان – انرژی مورد نیاز و براساس مطالعات و محاسبات مهندسی صورتگرفته مشخص گردید؛ مصرف گاز مجتمع مذکور تقریبا مطابق با شرایط استاندارد بوده و اتلاف انرژی در آن حداقل ممکن میباشد .
بهینه سازی مصرف سوخت و کاهش قبض گاز موتورخانه :
حال سراغ پروژه دیگری میرویم . در این مجتمع مسکونی 10 واحد ( هرواحد 242 متر ) بنا گردیده بود و فاقد تجهیزات و امکانت جانبی نظیر استخر و سالن اجتماعات و … بود .مصرف گاز این مجموعه نیز طی بازه زمانی مشخصی بررسی و مونیتور گردید .
براساس مطالعات و محاسبات مهندسی صورتگرفته مشخص گردید؛ مصرف گاز مجتمع مذکور تقریبا 20 درصد نسبت به مصرف استاندارد انحراف دارد و نیازمند انجام برخی اصلاحات جهت بهینه سازی مصرف انرژی میباشد.
اگر موافق باشید سری هم به صنعت بزنیم . در موارد متعددی با تنظیم مشعل مطابق با شرایط استاندارد و توسط ابزار دقیق، شاهد افزایش راندمان های بسیار بالایی بودیم .مجموعه صنعتی را درنظر بگیرید که دیگ بخار خط تولید آن هر روز 16 ساعت روشن است و حداقل 300 روز کاری فعال است . افزایش راندمان 15 درصدی به نظر شما چقدر میتواند خبر خوشایندی برای مالک این مجموعه باشد . توجه داشته باشید که هیچ تجهیزی تغییر نکرده است و هزینه ای انجام نشده و فقط ظرف چند ساعت تنظیمات دقیق بر روی مشعل انجام شده است .
کارشناسان شرکت مهندسی اعتلای صنعت پارس براساس دوره های بین المللی گذرانده شده و چند دهه تجربه در حوزه احتراق – مشعلها و تاسیسات گرمایشی شامل دیگ های آب گرم – آب داغ – بخار – روغن داغ – کوره ها و … میتوانند مناسب ترین مشاوره را به شما داده و براساس نیاز شما برنامه ای قابل اجرا و در راستای کاهش مصرف سوخت ارائه نمایند.
با سلام و احترام. بنده طلوع هستم مسئول تحقیق و توسعه شرکت توس هنگام واقع در مشهد. تحقیقات ما در زمینه تجهیزات استفاده شده در صنعت نفت و گاز متداول است و تجهیزات زیادی را در زمره تولید داریم که راه حل های گوناگونی برای توسعه انها گاها اندیشیده شده است. از اطلاعاتی که در زمینه افزایش راندمان نوشته بودید بسیار استفاده شد انشالله همکاری های دو طرفه در راستای فعالیت های همه جانبه ایجاد گردد
با احترام
طلوع هنری
سلام.وقت بخیر.برای کاهش مصرف گاز با توجه به دستورات ابلاغ شده دراهکری به غیر این مچوارد هم هست؟