تنظیم مشعل :

با توجه به افزایش قیمت روزافزون حاملهای انرژی و به تبع آن افزایش هزینه ها برای بهره برداران از دیگها – بویلرها – کوره ها ( مسکونی – تجاری و صنعتی ) همواره یکی از اولویتهای کارفرمایان،تنظیم شعله مشعل مطابق با شرایط استاندارد و راندمان بالا مد نظر میباشد.تصور بفرمائید یک مشعل به ظرفیت 1/000/000 کیلوکالری در ساعت دارید. مصرف گاز شما حدودا 100 مترمکعب در ساعت خواهد بود. اگر مشعل شما هر روز 16 ساعت و در سال 300 روز کاری روشن باشد و هزینه هرمترمکعب گاز را حدود 150 تومان لحاظ بفرمائید، شما میبایست در سال چیزی حدود 72/000/000 تومان هزینه گاز پرداخت فرمائید .
تصور بفرمائید با تنظیم مشعل و تنظیم شعله مشعل های گازی توسط پرسنل مجرب حداقل بتوانید حدود 10 درصد راندمان را افزایش داده و هزینه های خود را کاهش دهید. دراینصورت موفق شده اید که حدود 7/000/000 تومان در سال و فقط برای یک مشعل کاهش هزینه بدهید!!
فیلم آموزشی آنالیز محصولات احتراق و افزایش راندمان مشعل
بررسی و تحلیل نمودار ها :
لطفا به نمودار روبرو توجه بفرمائید. این نمودارها در نوع خود بسیار با ارزش بوده و ماحصل ساعتها کار و تلاش متخصصین در پیشرفته ترین آزمایشگاههای احتراق بوده است. در این نمودار میتوانید تاثیر تغییرات مقدار هوای اضافی EXCESS AIR بر روی محصولات احتراق خروجی از دودکش را ببینید .

عموما مقدار اکسیژن در دودکش در شرایط استاندارد میبایست حدود 3 الی 5 درصد و مقدار دی اکسید کربن در دودکش در شرایط استاندارد حدود 11 درصد باشد .
با توجه به نمودار روبرو زمانیکه مقدار هوای اضافی افزایش پیدا میکند، درصد اکسیژن خروجی از دودکش افزایش و درصد دی اکسید کربن خروجی از دودکش کاهش پیدا میکند و این یعنی اتلاف شدید انرژی ! شاید بپرسید مقدار هوای اضافی چه ارتباطی با اتلاف انرژی و افزایش مصرف سوخت دارد ؟ پیشنهاد میکنیم نگاهی به نمودار زیر بیاندازید .


وجود هوای اضافی یعنی حضور هوای مازاد در پروسه احتراق که اکسیژن آن در پروسه احتراق، هیچ واکنشی نداده و از سمت دیگر پروسه بصورت شکل اولیه خود خارج میشود . تنها کاری که هوای اضافی انجام میدهد این است که حرارت شعله را گرفته و با خود از دودکش خارج میکند و این یعنی همان اتلاف انرژی و افزایش مصرف سوخت .
در نمودار بالا این مسئله بوضوح قابل ملاحظه است . با افزایش درصد هوای اضافی و دمای شعله یکدفعه کاهش چند صد درجه ای پیدا میکند . برای مثال اگر دمای محصولات احتراق در شرایط استاندارد حدود 3200 درجه فارنهایت میباشد، درصورتیکه هوای اضافی را به حدود 200 درصد برسانیم، دمای شعله نصف شده و به حدود 1600 درجه فارنهایت کاهش خواهد یافت .به عبارت دیگر شما سوخت استاندارد مصرف میکنید ولی دمای مشعل شما بالا نمیرود !
شاید این سئوال برای شما ایجاد شود که چگونه این اتفاق می افتد؟ تصور بفرمائید دمپر هوای مشعل شما بیش از اندازه باز است و یا اینکه فشار گاز شما پائین است . در هر دو حالت امکان بروز شرایط ذکر شده وجود خواهد داشت .
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
سلام یه سوالی داشتم و اونم اینکه شعله مشعل دیگ بخار ما به انتهای بویلر خیلی برخورد داره حتی وقتی دریچه عقب بازدید شعله را میزنم کنار از دریچه شعله تا ۱۰ سانت به بیرون میزنه چطور میشه گاز را کم کرد که شعله تا انتها نرسه از رگلاتور گاز تا جایی که راه داشت کم کردم از شیر پروانه ای ورودی گاز به مشعل هم کم کردم اما بازم یکم زیاد هست میشه راهنمایی کنید
سلام و عرض ادب
لطفا توجه داشته باشید :
⛔️برخورد شعله با دیواره بویلر ممنوع است چه برسد به خروج ۱۰ سانتیمتری شعله از بویلر به بیرون
جهت کاهش طول شعله چند راه وجود دارد :
۱- کاهش مقدار فشار گاز از طریق رگولاتور خط گاز
۲- کاهش دبی گاز از طریق تنظیم شیر برقی های گاز
۳- افزایش دبی هوا از طریق دمپر موتور
‼️ توجه توجه :
پیشنهاد میگردد درخصوص موارد مشابه حتما به متخصصین مجرب مراجعه نموده و از سعی و خطا جدا خود داری فرمایید .