لل وقوع کندانس در دیگها و راهکارهای رفع ان

بر اساس فرمولهای ابتدایی شیمی در صورت احتراق مواد شیمیایی، محصولات احتراقی همچون آب و بخار آب خواهیم داشت.

وضعیت کندانس در مشعلهای گازوئیلی:

بر اساس فرمولهای ابتدایی شیمی در صورت احتراق مواد شیمیایی، محصولات احتراقی همچون آب و بخار آب خواهیم داشت.

حالا اگر دمای محصولات احتراق بالا باشد آب به صورت بخار در داخل دودکش باقی مانده تا زمانی که دود کش را ترک کند و در صورتی که بنا به هر دلیلی دمای آن کاهش پیدا کند بخار آب در دودکش تبدیل به آب شده و و در پایین ترین نقطه دودکش جمع خواهد شد.
در سوخت های گازوئیلی به دلیل وجود گوگرد در گازوئیل پس از پروسه سوختن و به دلیل واکنش گوگرد و اکسیژن، دی اکسید گوگرد تولید خواهد شد.
از طرف دیگر به دلیل وجود هوای اضافی در پروسه احتراق در محصولات احتراق شاهد واکنش اکسید گوگرد با اکسیژن اضافی در دودکش و تولید تری اکسید گوگرد خواهیم بود. حالا به سادگی و در صورت ترکیب تری اکسید گوگرد با آب، اسید سولفوریک در دودکش تشکیل خواهد شد.
از طرف دیگر همانگونه که می دانیم نقطه شبنم و یا دمایی که در آن بخار آب در دودکش تبدیل به آب می شود ، حدود ۶۰ الی۶۵ درجه سانتیگراد می باشد. اما در اسیدها این دما تا حدود ۱۳۰ الی ۱۸۰ درجه سانتیگراد افزایش پیدا خواهد کرد. در سوخت هایی همانند گازوئیل این دما حدود ۱۳۰ درجه و در سایر سوخت ها با مقدار گوگرد بیشتر این مقدار تا حدود ۱۸۰ درجه سانتیگراد افزایش پیدا خواهد کرد.

وضعیت کندانس در مشعل های گازسوز:

ابتدا باید توجه کنیم که در سوخت گاز طبیعی سولفور نداریم بنابراین در محصولات احتراق گازی، اکسید سولفور تشکیل نخواهد شد.
به‌ همین دلیل و به خاطر عدم وجود اسید سولفوریک محصولات احتراق حالت اسیدی پیدا نکرده و خوردگی در دودکش محدودتر خواهد بود.
از طرف دیگر نقطه شبنم برای محصولات احتراق گازی همانند بخار آب در حدود ۶۰ الی ۶۵ درجه سانتیگراد می باشد.
حالا کمی به عقب برمی گردیم. همه ما می دانیم که به ازای هر متر مکعب سوخته شدن گاز طبیعی در حدود ۱.۶ لیتر آب تولید می شود. آب تولید شده در خلال احتراق تبدیل به بخار آب می شود. حالا به این نکته بحرانی توجه فرمایید که اگر محصولات احتراق در مسیر دودکش در اثر برخورد با بدنه دودکش و یا عدم وجود عایق مناسب، سرد شده و به دمایی تا حدود ۶۵ درجه سانتیگراد کاهش پیدا نماید، پروسه کندانس اتفاق خواهد افتاد.
بعضی مواقع به دلیل عدم تنظیم بودن مشعل مقدار این کندانس به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش پیدا کرده و شما در محل اتصال دودکش و بویلر و یا اطراف آن و یا حتی داخل آن حجم قابل توجهی از آب را مشاهده می نمایید. گاهی اوقات حجم این کندانس به اندازه است که بهره بردار به اشتباه فکر می‌کند که دیگ سوراخ شده است.

مطلب پیشنهادی :  تعمیر دیگ بخار و آبگرم

در این شرایط بهترین راهکار تنظیم مناسب و استاندارد مشعل در وهله اول و سپس بررسی نشتی های احتمالی در بدنه دودکش و جلوگیری از ورود هوای سرد به آن و در مرحله بعدی بررسی عایق ها و ترمیم آسیبهای احتمالی می باشد. با این راهکارهای ساده می توان مقدار کندانس را کاهش داده و از خوردگی سریع دودکش و سایر تبعات آن جلوگیری نمود.

مطلب پیشنهادی :  تنظیم مشعل بوسیله Gas Analyzer

تولید کندانس علاوه بر تخریب دودکش می‌تواند نشانه‌ای از احتراق ناقص و اتلاف انرژی شما باشد.
کارشناسان ما می توانند با استفاده از ابزارهای روز، سیستم احتراق شما را آنالیز نموده و شما را از آخرین وضعیت احتراق مشعلهایتان مطلع نمایند.

تدوین و ترجمه مهندس حسن خلخالی کپی مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *